2018. sze 13.

Különleges szerelemgyerek a Digitális Agorán!

írta: Longmusicproduction
Különleges szerelemgyerek a Digitális Agorán!

II. NEMZETKÖZI DIGITÁLIS MŰVÉSZETI TRIENNÁLÉ - SZEKSZÁRD

kb.jpg

Idén második alkalommal kerül sor a Digitális Agora második nemzetközi triennáléjára, a szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központ és a Magyar Elektrográfiai Társaság közös kiemelt, kortárs rendezvényére.

Az érdeklődők szeptember 13-tól október 21-ig, két helyszínen ismerhetik meg 137 magyar és 27 külföldi művész, az elmúlt 3 évben készült digitális alkotásait: a Művészetek Házában és a Babits Mihály Kulturális Központ Márványtermében.

A tárlat célja bemutatni a digitális művészet változatos, sokszínű megjelenési formáit: digitális nyomatokon kívül fény-, mobil-installációk, light-boxok, fényobjektek, print-objektek, videók, videóinstallációk láthatók.

Nemzetközi művészek és olyan magyar nevek mellett, mint LUX Antal vagy MENGYÁN András, közös installációval KELLE Antal és BOTOS Péter is szerepel.

Az alkotópáros kinetikus installációval készül, ahol az üveg és a fény játékát nem csak megfigyelhetjük, de alakíthatjuk is a fényevő robot irányításával.

"Ez a projekt egy "szerelemgyerek"! Beleszerettem Botos Péter egynéhány munkájába, s Ő viszontszeretett a szemléletmódomba. Addig legyeskedtem, amíg a dolog - mint lenni szokott - egyszerűen csak megesett. Megszületett ez az interaktív installáció, lehet vele barátkozni. De itt tetten érhető egy felismerés is: a "Kétszer kettő néha öt!" paradoxona, azaz ahogy a zászló sem csak "bot és vászon", úgy remélhetően ez az installáció sem csak "robot és üveg", s kiváltképp nem is csak árnyék. Nem elkívánva Aesopus tanmeséinek babérjait, annyit azért feltétlenül el kell árulnom, hogy úgy látszik két ember, - jelesül itt két művész - képes együttműködni! És talán ez a valódi értelme ennek a kalandnak!"

/Kelle Antal ArtFormer/

(A kiállítás novemberben Budapesten is bemutatkozik, az Eötvös 10 Kulturális Közösségi és Kulturális Színtér Pince Galériájában és a Próféta Galériában.)

Szólj hozzá

kiállítás fény üveg interaktív szobor Szekszárd Botos Péter Digitális Agora II. Nemzetközi Digitális Művészeti Triennálé Kelle Antal Artformer kinetikus installáció Mámor és Rajongás