2018. okt 18.

VATERA ÉS KIESELBACH A BIZTONSÁGOS ONLINE FESTMÉNYPIACÉRT

írta: Longmusicproduction
VATERA ÉS KIESELBACH A BIZTONSÁGOS ONLINE FESTMÉNYPIACÉRT

Az online piactér és az aukciósház közös missziója

A világban egyre nagyobb teret hódít az online vásárlás, a fellendüléssel azonban a vásárlás biztonságosságának kérdése időről-időre felmerül. A Kieselbach Galéria és Aukciósház valamint a Vatera együttműködése erre a problémára fókuszálva teszi meg az első lépéseit, céljaként kitűzve egy biztonságos online művészeti piaci szegmens megteremtését a Vaterán belül.

20181018_kieselbach_vatera_sajtoesemeny.JPG

A megállapodásnak köszönhetően a Kieselbach kiterjeszti a Vatera felületére is online választékának értékesítését, melyet tapasztalt művészettörténészek és becsüs szakemberek személyesen vizsgáltak meg, és bizonyosodtak meg róla, hogy a műtárgyak eredetisége megkérdőjelezhetetlen. A Vatera eladói pedig mostantól felajánlhatják a Kieselbach Galériának, hogy a Vaterán eladásra szánt képet vagy fotográfiát a galéria személyesen felbecsülje, és adott esetben a saját felületein keresztül is értékesítse.

Az együttműködés részeként továbbá a Kieselbach az évi három tradicionális, meglévő aukciója mellett időszakonként válogatott képekkel, kiemelt kollekciók formájában tematikus, online árveréseket is indít a Vaterán. Az első, ma induló aukción - mely a Divat és szépség téma köré sorakoztat fel képeket - tíz napig lehet licitálni 10 alkotásra, amelyek között például Vaszary, Batthyány és Rippl-Rónai alkotásai is megtalálhatóak.

„Az egész szakmai utam, a galéria működése, az általam kiadott könyvek célja, hogy a magyar festészet a világban méltó helyére kerüljön. Nemzetközi színvonalú művészeink hagyatékának gondozása nagy kihívás, ami minden nap kínál új lehetőségeket és örömet. Hiszem, hogy minél több emberhez eljuttatni a valódi, eredeti képeket és mindezt az online kereskedelemben tapasztalt partnerrel, a Vaterával közösen egy olyan lépés, ami jelentős változást hozhat abban, hogy bizalmat teremthessünk és biztonságossá tehessük a minőségi magyar művészet iránti érdeklődést.” – nyilatkozta Kieselbach Tamás, a galéria alapító tulajdonosa.

A Vatera aukciós üzleti modellje, és védelmi rendszere, amire már a kezdetek óta kiemelt figyelmet szentelt, az együttműködésnek köszönhetően most még inkább fokozódni fog.

„A Vatera vásárlóvédelmi rendszerének köszönhetően az esetek nagy részében az adásvételekkel kapcsolatos kockázatok előre megelőzhetők, elkerülve ezzel azt, hogy a vevőt bármilyen kár érhesse vásárlás során. A festmény kategóriában sok eladó vállal pénzvisszafizetési garanciát a képekre, de a Vatera maga is akár 100.000 Ft-ig pénzvisszafizetési garanciát vállal a Biztonságos Vásárlás Programja keretén belül nem csak festményekre, hanem a többi termékre is. Célunk a teljes adásvételi folyamat biztosítása és a biztonságos online vásárlás megteremtése. A Kieselbach Galériának köszönhetően a festmények minőségi ellenőrzésére is lehetőséget biztosítunk, amely az online festménykereskedelem további fellendülését eredményezheti” – mondta Szanitter Áron, a Vatera vezetője.

A Vatera oldalán eddig is kiemelt kategóriát képeztek a festmények, hiszen az év első felében 5 306 vásárlás történt az oldalon és több mint 14 ezer szinte 100 százalékban hazai termék érhető el ebben a kategóriában. Az antik festményeket vizsgálva a képek 23 százaléka ismert festő műve.

 

/Forrás: sajtóközlemény/

 

Szólj hozzá