2020. feb 15.

Ötven galéria és jótékonysági aukció az Art and Antique kiállítás és vásáron

írta: Longmusicproduction
Ötven galéria és jótékonysági aukció az Art and Antique kiállítás és vásáron

Idén is a Millenáris ad helyet a kortárs és antik művészeti seregszemlének

84207477_525053924781375_1143534368250134528_o.jpg

Még több neves kortárs galéria bevonásával várja látogatóit az Art and Antique kiállítás és vásár, a hazai műkincspiac legnagyobb rendezvénye 2020. március 5-8. között, a Millenáris Park B épületében. A monstre művészeti seregszemle kínálatában a klasszikustól a kortársig, műtárgytól a vallási emlékig, bútortól a csillárig szinte minden megtalálható lesz. Az ötven galériát és gyűjteményt felvonultató eseményen lesz jótékonysági aukció, valamint a kiállításon mutatkozik be Szőke Gábor Miklós új monumentális alkotása is. A rendezvény kiemelt partnere a CIB Bank.

 

Kortárs galériák kínálatával bővül az idén második alkalommal megrendezett műtárgy-seregszemle, amely a legnevesebb szereplők kínálatát tárja a széles közönség elé, közöttük az acb Galéria, a Viltin, a Vintage Galéria, a Godot Galéria és még sokan mások. Festmények, grafikák mellett bútor, csillár, ékszer, numizmatika, óra, papír-régiség, porcelán és kerámia, ritkaság-szőnyeg, textíliák, vallási tárgyak is megtalálhatók a kínálatban. A seregszemle kiemelt résztvevője az idén százéves BÁV, amelynek szakemberei sok érdekes előadáson és kerekasztal-beszélgetésben vesznek majd részt a kiállítás ideje alatt.

A tavalyi kiállításon nagy sikert aratott Szőke Gábor Miklós gigantikus arany oroszlánja. Az extrém méretű, leggyakrabban állatokat megörökítő alkotásairól, extravagáns, indusztriális stílusáról ismert alkotó az idén is különleges szoborral várja majd a helyszínre látogatókat, a Makláry Fine Arts Galéria képviseletében.

 

56162116_348023002484469_9119497243483701248_n.jpg

 

 

A szervezők célja, hogy a kínálattal együtt az érdeklődők körét is szélesítsék. A kiállítás nemcsak a műgyűjtőket és a vásárlókat szeretné megszólítani, hanem olyan érdeklődőket is szívesen látnak, akik szeretnének egy kicsit közelebb kerülni a műtárgyak és a műgyűjtés világához. A kiállítás programját előadások, kerekasztal-beszélgetések és tárlatvezetések színesítik. A művészeti iskolásokat nyolc alkalommal induló tárlatvezetésre várja Antalffy Péter művészettörténész, aki műgyűjtemények világában kalauzolja a fiatalokat.

Idén a beteg gyermekek különleges kívánságait teljesítő Csodalámpa Alapítványt támogatja a kiállítással párhuzamosan zajló jótékonysági online aukció. Az elárverezett tárgyakat a felvonuló galériák ajánlották fel, a licit online zajlik február 20-tól.

 

56247819_348023245817778_802499293339451392_n.jpg

 

 

A rendezvény kiemelt partnere a CIB Bank, aki idén már második alkalommal támogatja a művészeti vásárt. Saját kiállítói standon mutatja be legújabb szolgáltatásait és pénzügyi megoldásait, illetve befektetési tanácsait osztja meg a látogatókkal. Ha valakinek privátbanki tanácsadásra van szüksége, akkor a bank tanácsadói ebben is segítséget nyújtanak. A látogatók minőségi ételekkel és italokkal tehetik teljessé a művészeti élményt, míg a találkozásoknak, eszmecseréknek különleges, újhullámos kávézó biztosít hátteret a CIB Bank standján.

A kiállítás támogatója még a B.Braun Magyaraország, akik a diákok részére biztosítanak csoportos tárlatvezetést naponta két alkalommal.

Bővebb információ https://artandantiquebudapest.com/ oldalon található.

 

Szólj hozzá