2018. feb 21.

Ki-beszélt művészet 14. Rész

írta: Longmusicproduction
Ki-beszélt művészet 14. Rész

A D1 TV hozzánk hasonlóan elhivatottan támogatja a kultúrát és mutatja be annak legizgalmasabb képviselőit, így örömmel tűzte műsorára Műábránd  és a Ki-beszélt Művészet című sorozatainkat, hogy a kortárs képzőművészet világába vonja be nézőit.

A Ki-beszélt Művészet 14. részében Bernát András festőművész beszélget barátjával, Hajdu István szerkesztő, műkritikussal.

Szalagtektonikák

A három vidéki kiállítóhelyet is megjárt életmű-kiállítás után legutóbb az A38 Hajó tárlatán találkozhattunk Andrással, melynek anyagát együtt itt állította ki először.

Szubjektív

Ismeretségünk kezdete azonban egy évvel korábbra nyúlik vissza, egészen egy kortárs karácsonyi vásár előkészületeihez, ahol felbukkant a művész, lila filctollal ejtve meg utolsó simításait a kiállítandó műtárgyon.
Ő meditatívan színezgetett, én pedig elnézegettem a sűrűn fénylő festéksávokat, melyek első fizika órám emlékét idézték, pontosabban azt, ahogyan a vasreszelék sündisznóként veszi körül a mágnest.

Egy évvel később...

Amikor értesültünk az új kiállításról, újra felvettük a kapcsolatot a művésszel, így újra találkozhattunk-immár a hajón-, az interjú, pontosabban a baráti beszélgetés pedig hamar elérkezett.
Kiderült, hogy a tektonikus lemezek metaforája egy vicc, hogy hogyan hatottak András művészetére gyerekkori rémálmai, vagy, hogy mitől olyan érzékiek a hullámok...

Szólj hozzá

A38 Hajó Hajdu István Így készül Ki-beszélt Művészet Bernát András Szalagtektonikák